Naar inhoud

Inclusief bedrijfsadvies biedt kansen op HR-vlak

Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt hebben bedrijven moeite met het vinden van geschikt personeel. Hierdoor groeit het aantal niet ingevulde vacatures, staan mensen onnodig langs de zijlijn en worden kansen en kwaliteiten niet benut.

Samen met de universiteit van Maastricht is er een methode ontwikkeld om deze uitdagingen op de arbeidsmarkt om te draaien naar kansen. Door in jouw bedrijf inclusief bedrijfsadvies toe te passen benut je de aanwezige kansen, kun je mensen die graag weer toetreden tot de arbeidsmarkt werk bieden én ontwikkel je gelijktijdig een interessante business case.

Laagdrempelige instapfunctie creëren

Inclusief bedrijfsadvies is een succesvolle methode om met een andere blik naar werkprocessen te kijken. Complexe en eenvoudige of elementaire taken binnen een werkproces worden gesplitst. Hierdoor ontstaan taken die makkelijk aan te leren en uit te voeren zijn en waarvoor geen hoog scholingsniveau is vereist. Zo creëer je een nieuwe functie die je vervolgens in het werkproces integreert. Door de creatie van een laagdrempelige (ondersteunende) instapfunctie maak je de werkplek toegankelijk voor mensen die nu niet meedoen op de arbeidsmarkt.

Efficiënter personeelsinzet

Door het kiezen voor inclusief bedrijfsadvies omzeil je niet alleen de krapte op de arbeidsmarkt maar zorg je tegelijk voor een efficiëntere personeelsinzet, besparing op de loonkosten én realisatie van een hoger rendement. Daarnaast creëer je kansen voor doorontwikkeling van het zittend personeel en zorg je voor een stijging van de tevredenheid bij de medewerkers. Bovendien ben je als organisatie op een maatschappelijk verantwoorde wijze aan de slag.

QuickScan functiecreatie

Zijn een of meer van onderstaande vragen op jouw bedrijf van toepassing? Aarzel dan niet langer en maak een afspraak voor een inclusief bedrijfsadvies!

  • Heb je structureel een tekort aan personeel?
  • Is er sprake van een relatief hoog ziekteverzuim vanwege stress/werkdruk?
  • Heb je veel personeelsverloop?
  • Kom je moeilijk aan nieuwe medewerkers?
  • Heb je te maken met een steeds ouder wordend personeelsbestand?
  • Zijn er werkzaamheden waarmee je achterloopt op schema?
  • Moet je werk uitbesteden of invullen met uitzendkrachten?
  • Word je door personeelstekort weerhouden jouw bedrijf uit te breiden?
  • Zou je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst willen nemen?

Afspraak maken 

Neem bij interesse in een inclusief bedrijfsadvies contact op met Timo Hesemans, arbeidsanalist bij Vidar. 

Telefoonnummer: 06-50203286
E-mail: timo.hesemans@sittard-geleen.nl

Logo WSP Parkstad Png
Logo UWV Png
Logo Podium24 Cmyk Met Pay Off