Naar inhoud

FORMANI opent deuren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

1 juni 2021 om 08:30

Er zijn via Vidar drie statushouders aan de slag kunnen gaan bij FORMANI. Dit bedrijf is expert op het gebied van deur-, raam- en meubelbeslag. FORMANI is de laatste decennia flink gegroeid. Van Nederlands familiebedrijf tot wereldwijd gerenommeerd designmerk. Deze ontwikkeling heeft alles te maken met ambitie en durf. En die lijn trekt FORMANI ook door op het gebied van het werven van personeel. Zo werd de stap gezet om met mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt aan de slag te gaan.

“We vinden bij FORMANI maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en willen daar als bedrijf aandacht aan schenken, maar er zit daarnaast ook een bedrijfseconomisch belang achter. Onze wens was om een afdeling op te zetten met medewerkers waarvan je weet dat als je in hun ontwikkeling investeert, ze de juiste kwaliteit kunnen leveren, er met de volle 100% voor gaan en hopelijk lang commitment kunnen tonen,” aldus Nicol Vermeer, General Manager bij FORMANI.

FORMANI F1
Specifieke werving en selectie

Vidar hielp bij de werving en selectie van passende kandidaten en dacht mee met FORMANI en de kandidaten. “We hebben bij FORMANI te maken met de assemblage van technisch hoogwaardig producten. Het is dus zaak dat medewerkers kwalitatief goed werk afleveren en kunnen inschatten hoe ze ieder product beter kunnen assembleren dan standaard.  We hebben mensen nodig die meedenken in het proces en niet alleen uitvoeren,” aldus Nicol Vermeer. De verschillende mogelijkheden werden uitvoerig besproken.

Taalachterstand vormde grote uitdaging

Er werd gestart met een proefplaatsing van Ibrahim in september 2019. Een maand later werd dit omgezet naar een contract. Vanuit Vidar werd Ibrahim begeleid door jobcoach Matthew Peroti. Bij FORMANI zijn er ook medewerkers nauw betrokken bij het proces. Naast Nicol Vermeer houden Niels Lourens (Assistent Logistics Manager) en Stan Korach (Teamleider Assemblage) het proces in de gaten.

Taalachterstand vormde de grootste uitdaging. “Het heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost om tot goede communicatie te komen, maar het technische inzicht en de ervaring van Ibrahim heeft veel gecompenseerd. Door voorbeelden in de hand te nemen konden we hem snel duidelijk maken wat de bedoeling was en de feedback die we gaven werd gewaardeerd en ter harte genomen,” aldus Nicol Vermeer. “Stan Korach, onze Teamleider Assemblage, heeft de rust en ruimte om de nieuwe medewerkers te begeleiden en wegwijs te maken in de productie en werkwijze. Hij heeft met veel toewijding de afdeling mede opgezet en schiet niet snel in de stress. Dit is een proces waarin je als bedrijf ook moet investeren, maar het was bij ons al relatief snel een win-winsituatie.”

FORMANI F2
Positieve aanvulling op het team

Ibrahim had voorheen in Syrië een autobedrijf en had reeds een technische achtergrond. Hij leerde snel en toonde aan zeer kundig onderlegd te zijn en stappen vooruit te denken. “Hij voelde ons naadloos aan en wist wat noodzakelijk was om een product goed te laten functioneren,” legt Nicol Vermeer uit. Stap voor stap werden er nieuwe vaardigheden aangeleerd. “Het was voor ons ook een soort eyeopener. Je gaat toch met mensen uit een andere cultuur samenwerken en weet nog niet precies hoe zij zaken gaan oppakken. We constateerden al snel dat ze echt open staan om iets in de Nederlandse samenleving te bereiken. Er is een wil om er wat van te maken en dat draagt bij aan de wil om goede kwaliteit te leveren. Hun inzet wordt ook door de andere medewerkers uit het team opgemerkt, die zich daar vervolgens aan conformeren. Ibrahim toonde aan ook heel goed mee te kunnen in de werksfeer, geliefd te zijn in de groep en deed gezellig mee tijdens bedrijfsfeestjes. “Hij heeft een enorme groei laten zien en heeft bewezen dat taal een uitdaging, maar geen onoverkoombaar probleem hoeft te zijn,” licht Nicol Vermeer toe.

Werk voorop, kansen voor iedereen

Vidar vindt het belangrijk dat iedereen kans heeft op een baan en helpt werkzoekenden duurzaam aan werk en kijkt daarbij goed naar individuele mogelijkheden, kennis en vaardigheden. “Ik zie FORMANI echt als een voorbeeldbedrijf met betrekking tot het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot arbeidsmarkt. De nieuwe medewerkers werden met open armen ontvangen”, aldus werkgeversadviseur Aziza Bahir, die het eerste aanspreekpunt voor FORMANI is.

De deuren werden verder geopend voor meer medewerkers vanuit Vidar met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo startte ook Philippe na een korte proefplaatsing. De Nederlandse taal bleek ook voor Philippe een uitdaging, maar minder dan in eerste instantie bij Ibrahim het geval was. Ibrahim en Philippe konden elkaar op taalgebied ook waar nodig onderling helpen. Technisch bleek ook Philippe weer goed onderlegd te zijn en hij kon al snel zelfstandig werken. Inmiddels heeft ook Youssef, een derde statushouder een kans gekregen om via Vidar aan de slag te gaan bij FORMANI. Mooi om te zien dat wanneer de deuren voor Vidar op een kier staan, ze na mooie resultaten verder geopend worden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw onderneming? Neem dan contact op met Vidar via 046 4777 130 of vul het contactformulier in.