Naar inhoud

Sam& voor alle kinderen

10 augustus 2021

Sporten, muziekles, schoolgeld, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, terwijl dit voor 315.000 kinderen in Nederland geen vanzelfsprekendheid is.

Sam& wil zorgen dat ook hún dromen in vervulling kunnen gaan, zodat zij, net als hun leeftijdgenoten, gewoon kunnen meedoen. Via het digitale loket www.samenvoorallekinderen.nl kunnen ouders en intermediairs zoals leerkrachten, wijkteams, schuldhulpverleners een aanvraag doen voor voorzieningen die kunnen helpen als er thuis weinig geld is.

Over Sam& voor alle kinderen
Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Samen zetten zij zich in om kinderen te ondersteunen die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen, door allerlei voorzieningen te bieden op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, vrije tijd en andere activiteiten. Dit doet Sam& in samenwerking met gemeente Sittard-Geleen, lokale partners en bedrijven. Samen met het Nibud en Rabo Foundation biedt Sam& tevens informatie en oplossingen over opvoeden met geldzorgen.